Blog

Dincolo de mine sunt eu - Nicoleta Ignat

Prefata

Locuitoare in inima

Pregatita de “botezul “ debutului, iubitoare si creatoare de stari contemplatorii si fascinante, se prezinta in fata noastra Nicoleta Ignat cu un filon de poezie proaspata, scanteietoare, in micropoeme cu tenta mistica si dezvaluitoare de noi fete diamantine ale poeziei.

Cunoscatoare a fulguratiilor luminii pe templele ingerilor, profund intuitive in proiectia iluminarii in oameni, incepe discursul sau liric cu un indemn de iesire din negura universului purtata adanc in fiecare sine “ // Nu fi suparat! / Esti in bratele Universului, / el are grija ca fiecare dimineata sa apara / cu elixirul vietii, sa te contopeasca , / firul ierbii sa creasca. / Nu fi ingrijorat!/ Universul te apara in primul rand pe tine.”( In bratele Universului, pag. 7), ca mai apoi sa contureze aceasta neliniste metafizica prezenta in fiinta prin linii si forme topite in “/ Respiratia violet, / praf de fluturi pe brate, / trezire din negura amagitoare / a timpului, / dorinte arse in rosu, / bucurie galbena glasuita pe unde albastre, / iubire verde.” ca prefigurari ale starii de iluminare intru izvorul existentei, magnifica atingere intre adiere si tina. (Iluminare, pag. 8)

Alensis De Nobilis

[lvca_portfolio posts_query=”size:100|order_by:date|order:DESC|post_type:post” taxonomy_filter=”category” display_title=”true” display_summary=”true” filterable=”true” layout_mode=”masonry” per_line=”2″ gutter=”20″ tablet_gutter=”10″ tablet_width=”800″ mobile_gutter=”10″ mobile_width=”480″]